Vi har en omväxlande repertoar med såväl traditionell militärmusik som lättare underhållningsmusik och klassiska verk. Ibland spelar vi sittande som symfonisk blåsorkester och ibland marscherar vi som militärmusikkår.. Understundom framträder vi också civilt: FBC – Ystads Frivillige Bergnings-Corps Musikkår, populärt kallade "Frivilligan".

I Ystad har vi genom åren blivit ett vanligt och uppskattat inslag i gatubilden. Vi ger årligen bland annat en konsert på Ystads Teater, en sommarkonsert, en kyrkokonsert och genomför ett antal stadsmarscher och vi deltar också vid Ystad International Military Tattoo. Under åren har flera utlandsresor genomförts till Danmark, Finland, Tyskland, England och USA. Musikkåren har också svarat för högvaktsmusiken i Stockholm vid ett tiotal tillfällen.

Vi är ett fyrtiotal blåsare och slagverkare i åldern 15 år till veteraner över 70 år – alla samlade kring ett gemensamt intresse: att spela musik!
Du som är blåsare eller slagverkare är välkommen att komma och prova att spela med oss! För att bli fast medlem skall du ha fyllt 15 år. Du behöver dock inte ha fyllt 15 år för att prova på, men du skall ha viss orkestervana. Detta har många av ungdomarna i musikkåren då de också spelar i ungdomsorkestrar på annat håll. Man behöver inte kunna marschera – vi har repetitioner för att lära ut och finslipa detta.

Varje måndag kl. 19:00–21:30 repeterar i vår fantastiskt fina lokal på regementsområdet (Nils Ahlins gata 19, ovanför Militärmuseet) i Ystad. Du kommer till en fin social gemenskap och kårens medlemmar hjälper dig tillrätta. Ett gediget repetitionsarbete och en positiv anda ger dig förutsättningar för att utvecklas. Vi har höga ambitioner och vill vara en musikkår som medlemmarna kan känna sig stolta att tillhöra!

FBC/Hemvärnets Musikkår Ystad, Nils Ahlinsgata 19,271 39 Ystad

Telefon till replokalen: 0411-65 800, e-post:info@hvmky.se